currently:
3.5 / 5
Posted By Wesley on 09/03 13:49

Rock Werchter 2010, de affiche begint vorm te krijgen! (Donderdag)

Share |

 

Rock Werchter 2010, de affiche begint vorm te krijgen!

Daarom hebben we speciaal voor jullie eens bekeken wat het festival dit jaar tot nu al in petto heeft.  We bekijken alles dag per dag en stage per stagen, het overzicht zal in vier keer op The Pulpshow terecht komen. Beginnen doen we in de Marquee op donderdag om daarna de groepen van de Main Stage te bespreken.

Donderdag 1 Juli 2010 – Pyramid Marquee.

KYTEMAN’S HIPHOP ORCHESTRA.

Deze groep is het nieuwe succesverhaal van Nederland. Bij onze noorderburen lijkt het wel of iedereen fan is van deze groep. Ze zijn een redelijk nieuwe groep maar kennen de laatste tijd enorm veel succes en zijn op geen enkel festival afwezig. Waarschijnlijk dus wel logisch dat ze deze zomer ook op Rock Werchter staan. Ze combineren een orkest met hiphop, wat een succesformule blijkt te zijn.

THE XX.

The XX zijn vier twintigers die ook de laatste jaren meer succes begint te kennen. Ze komen uit Londen wat ervoor zorgt dat ze dicht bij de bron van de moderne muziek staan. Hun muziek wordt gedraaid op vele radiostations en ook in televisieseries. Ik sta nog niet te trappelen om naar deze groep te gaan kijken maar misschien kan hun optreden op Werchter daar verandering in brengen. We zullen zien!

LA ROUX.

Dit project is al iets bekender in ons land, zo kregen ze onlangs toch de AB uitverkocht en doet de platenverkoop het in ons land ook niet slecht. De zangers “Eleanor Jackson” is het figuur van het project met daarnaast, achter de schermen, producer Ben Langmaid. Verder werken ze ook nog samen met Skream wat ervoor zorgt dat hun muziek echt wel verkoopbaar is.

BLOODY BEETROOTS DEATHCREW 77.

Uiteindelijk, uiteindelijk staan ze op het grootste festival van België. Na meerdere optredens tijdens I Love Techno en Pukkelpop werd het wel eens tijd dat ze ook in Werchter het publiek wat opwinding mogen komen bezorgen. Ze passen perfect naast Daft Punk (hint aan de organisatie), met beestig goede remixes is elk optreden van deze groep fantastisch. Voor deze groep pak je graag de groep ervoor ook maar even mee in de Marquee om dan tijdens dit op de eerste rij te kunnen staan.

CROOKERS.

Als je dan toch op de eerste rij staat bij de vorige groep blijf dan ook maar ineens staan voor deze mannen uit Italië. Ze hebben een verleden in het hiphopgebeuren. Maar nu doen ze fantastisch als deejays, verschillende fantastische groepen komen in hun sets voorbij. Neem bijvoorbeeld Moby of The Chemical Brothers. Hun allergrootste hit is een remix van het al even fantastische “Day ’n Nite” van Kid Cudi. Wij laten jullie kennis maken met hen via een megamix.

Donderdag 1 Juli 2010 – Main Stage.

SKUNK ANANSIE.

Ik heb het altijd al gehad voor toffee groepsnamen, maar de volgende groep zal toch echt wel goede muziek moeten hebben om mij te kunnen overtuigen. De groep is er acht jaar tussenuit geweest en is nu terug. Ze stonden in hun vorige levensjaren al drie keer op Werchter dus verwacht ik wel wat van deze groep. Alle gekheid op een stokje, de groep heeft echt wel goede muziek. Ik verwacht echter niet dat de wei meteen zal vollopen voor Skunk Anansie.

PHOENIX.

Onbekend betekent niet altijd dat je niet goed genoeg bent. Dat wordt bewezen door Phoenix. Die na tien jaar hard werken eindelijk wat meer in de media beginnen verschijnen. Geloof me, ze verdienen het ook gewoon. Deze groep die bestaat uit vier mannen won onlangs nog een Grammy Award, waardoor ze mede hun optreden op Werchter voor volgende zomer te danken hebben. Phoenix zal zowat hetzelfde verhaal geven als Air Traffic twee jaar geleden. Niemand kent ze echt maar na het optreden is iedereen fan. Daarom zocht ik al één van hun hits op om jullie te laten genieten van Phoenix.

MUSE.

Eindelijk een groep die weinig inleiding nodig heeft. Al staan ze de laatste tijd misschien wat te vaak op Werchter waardoor mensen geneigd zijn toch het nieuwe geweld in de Marquee te gaan beluisteren. De wei zal natuurlijk wel weer vol staan voor Muse. Elke nieuwe passage op Werchter de voorbije jaren bracht steeds meer en meer volk voor het podium. Zou dat dit jaar weer het geval zijn? Ik zal toch nog moeten bekijken wie er op dat moment in de Marquee staat maar ik ben ervan overtuigd dat Muse de wei weer zal verbazen met hun prachtige muziek.

FAITHLESS.

Naar verwachting zal Faithless de eerste dag afsluiten maar naar mijn mening mag daar echt nog wel een groep achter komen (lees “Daft Punk”). Faithless kent nu toch al vijftien jaar ongelofelijk veel succes. Het is natuurlijk al heel ongewoon dat een vrouwelijke deejay mee voor zo’n grote successen komt. Hiermee wil ik niet neerbuigend doen tegenover het vrouwelijke geslacht. We zijn het op dat moment niet gewoon een vrouw als deejay. Dat houdt Faithless echter niet tegen om een echt groot succes te worden. Het leek er even op dat de groep zou verdwijnen maar ze zijn terug. Ze zullen op Werchter hun album “Calling All The Faithfull” komen voorstellen aan het grote publiek.

 Post Comment

Log in to comment!

Read Comments

gepost door: johnnybcr
Web Hosting jotter thriftless

Gelijkaardig op thePulpShow