currently:
3.5 / 5
Posted By Wesley on 11/03 12:21

Rock Werchter 2010, de affiche begint vorm te krijgen! (zaterdag)

Share |

Rock Werchter 2010, de affiche begint vorm te krijgen!

Daarom hebben we speciaal voor jullie eens bekeken wat het festival dit jaar tot nu al in petto heeft. We bekijken alles dag per dag en stage per stage, het overzicht zal in vier keer op The Pulpshow terecht komen. De voorbije dagen kwamen dag 1 en dag 2 voorbij, vandaag het overzicht voor zaterdag 3 juli.

Zaterdag 3 Juli 2010 – Pyramid Marquee.

DELPHIC.

Delphic zal komende zomer sowieso de jongste groep zijn die je op één van de twee podiums zal zien op Werchter.  Hun werk is een combinatie van Dance en indierock. Aardig genoeg lijkt dat perfect te werken die combinatie. Hun doorbraak was al voorspeld door BBC die elk jaar een lijst uitbrengen met tien namen waarvan zij verwachten dat ze gaan doorbraken. Delphic staat echter maar op de laatste lijst van BBC en hun doorbraak is dus echt wel sneller als verwacht gekomen.

THE TEMPER TRAP.

Het spreekt voor zich dat deze groep niet op de Main Stage spelen maar gewoon in de Marquee.  De zanger, Dougy Mandagi, voelt zich beter in een kleinere tent. Het grappige is dat ze net als Delphic op de lijst van BCC stonden, maar wel één jaar eerder. Ze speelde al op het Amerikaanse festival ‘South by Southwest’. Het gaat hier eigenlijk op een Australische groep maar de mannen zijn wel naar Londen verhuisd voor hun muziek. Vorig jaar kon je ze trouwens al op Belgische en Nederlandse bodem zien tijdens Pinkpop en Pukkelpop. Rock Werchter is dus een logisch vervolg voor deze groep.

FLORENCE + THE MACHINE.

Vorig jaar kregen we al wat leuke meiden en wat soul in de Marquee en dat is natuurlijk dit jaar niet anders. Florence and The Machine is een project gemaakt rond Florence Welch. Eigenlijk heeft ze nog maar één klein succesje gekend met haar nummer ‘Lungs’ in België en is het dus onverwacht dat ze nu al op Werchter staat. Al stond ze vorig jaar al wel op Pukkelpop en speelde ze in de Botanique en de Vooruit. Toch maar afwachten of de Britse succes zal hebben tijdens een groter festival. Ik ben wel fan van haar cover ‘You’ve Got The Love’ die je hier bij het artikel vind.

EMPIRE OF THE SUN.

Empire of the Sun is zo’n groep die je maar moeilijk ergens kan plaatsen, een groep die zo overal doorheen dwarrelt. Hun muziek zou bijvoorbeeld ook wel 2 0 jaar geleden kunnen gemaakt zijn en toch scoren ze nu ontzettend goed. Al blijven hun successen voornamelijk beperkt tot eigen land. Ze verdienen echter wel beter dan dat. Werchter zou dus wel eens hun grote doorbraak in Europa kunnen worden. De single ‘We are the People’ deed het alvast niet slecht, en als je het hoort kent iedereen het.

BOOKA SHADE.

Dus al dat nieuw geweld is het passend dat een groep met reputatie de dag afsluit. Als er nu één muziekproject dat kan als de beste zal het wel Booka Shade zijn. Sinds 2004 zijn de twee deejays terug in de muziekscene. Waar we alleen maar blij om kunnen zijn, Vroeger deden ze het met techno nu gaat hun muziek meer de Elektrotoer op. Dat de groep er een feestje van gaat maken met het publiek van de Marquee daar mag je nu al van op aan. Met hun melodieuze en geraffineerde dansplaten denk ik dat er maar weinig volk niet zal staan dansen.Zaterdag 3 Juli 2010 – Main Stage.

GOSSIP.

Ik ben niet meteen de grootste fan van deze groep maar kan hun muziek zeker wel smaken. De persoonlijkheid van frontzangeres Beth Ditto staat als een huis. Als je ze ziet verwacht je niet meteen dat er zo’n mooie stem uit de lesbische vrouw komt die perfect bij deze muziek past. Als ze ook nog eens soul en dance gaan combineren met invloeden van The Ramones dan wil je hun gewoon gezien hebben in je leven. Ze zijn bekend geworden dankzij herbewerkingen van hun nummers door onder meer Soulwax, Tiga en MSTRKRFT. Hun nummer ‘Heavy Cross’ was misschien wel één van de beste nummers uit 2009!

THE TING TINGS.

Dat Pinkpop en Pukkelpop je op Werchter kunnen helpen is ondertussen wel duidelijk. The Ting Tings stonden namelijk ook al op Pinkpop en Pukkelpop vorig jaar. Hun grootste hit ‘That’s My Name’ werd al maar liefst 15 miljoen keer afgespeeld op hun MySpace.  Ik ken hun muziek niet zo goed en ben ook niet de allergrootste fan van de dingen die ik gehoord heb van deze groep maar ik denk dat er duidelijk wel publiek is voor hun muziek. Ze staan maar met twee op het podium waardoor de intimiteit tijdens een optreden wel wat groter kan zijn als bij pakweg Green Day. Ook het sex appeal van de zangeres is duidelijk voelbaar.

P!NK.

Een vrouw met hoge klasse dat is P!nk zeker. Vroeger op school was ze naar het schijnt een verlegen meisje, wie dat nu nog van haar denkt is goed zot als je het mij vraagt. Deze madam straat gewoon furie van het podium af. Begonnen in de wereld van de rap en de r&b is ze uiteindelijk toch maar overgeschakeld naar Rock. Dat heeft haar zeker niet slecht gedaan en ze scoort nu al jaren de ene hit na de andere. Ze schreef een nummer voor onze eigen Natalia en één van haar tournees begon in het Sportpaleis van Antwerpen. We zullen op Werchter P!nk dus met open armen ontvangen.

RAMMSTEIN.

De laatste band in ons overzicht van dag 3 zal voor de derde keer op Werchter te zien zijn. Na passages in 2002 en 2005 komen ze dus terug. De band zorgt altijd wel voor wat extra sensatie. Hun laatste album werd in eigen land uit de rekken gehaald. Hun muziek is altijd met een knipoog naar alles dus begrijp ik de sensatie om hun muziek te weren niet echt. Alles draait natuurlijk om de show, hoe ze eruit zien en hun teksten alles doet de groep om er een leuke show van te maken. Meestal maak je Engelstalige muziek als je wil doorbreken maar voor Rammstein is dat niet nodig geweest. Hun Duitse muziek doet het uitstekend. Hun laatste concert in België was op een half uur uitverkocht. We zijn er dus zeker van dat deze band succes heeft.Post Comment

Log in to comment!

Read Comments

Gelijkaardig op thePulpShow

Equalizer T-shirt, ideaal voor de zomerfestivals!

Next Posts